Medyczna marihuana - rola Farmaceuty w procesie opieki nad Pacjentami

Wraz z Polską Grupą Farmaceutyczną SA serdecznie zapraszamy na najbliższy webinar organizowany w ramach Pharmacy College. Tym razem tematem spotkania będzie medyczna marihuana i rola Farmaceuty w procesie opieki nad Pacjentami.

Gościem specjalnym webinaru będzie farmaceuta kliniczny, Kaviyarasan Mahalingam. Wraz z dr n farm. Piotrem Merksem, Przewodniczącym Związku Zawodowego Pracowników Farmacji, Sekretarzem Generalnym Europejskich Związków Zawodowych Pracowników Zatrudnionych w Aptekach (EPhEU), eksperci poruszą m.in. następujące zagadnienia:

• Rola Farmaceuty w procesie leczenia Pacjenta przyjmującego medyczną marihuanę.
  • Przegląd sposobów korzystania z leków zawierających medyczną marihuanę, ich metabolizmu, interakcji z innymi lekami i skutków ubocznych.
  • Praktyczne porady dla Pacjentów przyjmujących medyczną marihuanę (m.in. dawkowanie, przepisywanie, licencjonowani producenci).
  • Kluczowe receptory w układzie endokannabinoidowym oraz ich funkcje.

Webinar odbędzie się 11 listopada 2020 r. o godz. 21:00. Transmisja na żywo za pośrednictwem strony Pharmacy College pod adresem: https://pharmacycollege.pl/webinarium/361/medyczna-marihuana-rola-farmaceuty-w-procesie-opieki-nad-pacjentami

Zapraszamy!