#PomagamySzpitalom

Polska Grupa Farmaceutycza SA, Urtica Sp. z o.o. oraz Pharmalink Sp. z o.o. łączą siły, w by w obliczu niezwykle trudnej sytuacji związanej z trwającą pandemią koronawirusa SARS-CoV-2 wesprzeć szpitale w zaopatrzeniu w niezbędny sprzęt medyczny i środki ochrony.

Urtica, Polska Grupa Farmaceutyczna i Pharmalink codziennie dostarczają leki do aptek i szpitali w całej Polsce, które są niezbędne w walce o zdrowie i życie milionów Pacjentów. Spółki pomagają szpitalom w kryzysie związanym z pandemią COVID-19 i wdrażają kolejne działania, które mają na celu wsparcie w zapewnieniu ciągłości funkcjonowania placówek medycznych i dostaw leków. Na stronie http://pomagamyszpitalom.pl przedstawiciele szpitali mogą w szybki i prosty sposób zgłosić zapotrzebowanie i zapytania o dostępność produktów medycznych. Przedstawiciele Spółek na bieżąco monitorują stany magazynowe, zapewniają wsparcie ekspertów i stale udoskonalają proces logistyczny wdrażając nowoczesne technologie.

#pomagamy