Porodówka w Brzezinach najlepsza w województwie łódzkim

Miło nam poinformować, że oddział ginekologiczno-położniczy Szpitala Specjalistycznego Brzeziny zajął pierwsze miejsce w rankingu Fundacji Rodzić po Ludzku.

Konkurs opiera się na ankietach wypełnianych przez kobiety, które rodziły w województwie łódzkim. Oceniane były kryteria, takie jak: realizacja planu porodu, swoboda rodzenia, kontakt z dzieckiem po narodzinach, opieka podczas cesarskiego cięcia, wsparcie w karmieniu piersią, realizacja praw pacjenta, warunki w szpitalu, postawa personelu oraz ogólne zadowolenie z opieki. Ze wszystkich placówek biorących udział w rankingu porodówka w Brzezinach otrzymała najwyższą liczbę punktów (76).

Szczegółowy opis punktacji dostępny jest pod linkiem: https://gdzierodzic.info/szpital/samodzielnypubliczny-zaklad-opieki-zdrowotnej-brz/

Serdecznie gratulujemy Zespołowi Szpitala Specjalistycznego Brzeziny! Jednocześnie wszystkie mamy, które chciałyby rodzić w wyróżnionej placówce, zapraszamy do odwiedzin strony www.szpitalbrzeziny.pl, gdzie można znaleźć niezbędne informacje oraz do wizyty na oddziale, podczas której personel odpowie na Państwa pytania oraz pokaże sale poporodowe.