Komunikacja farmaceuta - lekarz w ramach opieki farmaceutycznej

Serdecznie zapraszamy na najbliższy, 48. webinar organizowany przez Polską Grupę Farmaceutyczną SA. Tematem spotkania będzie komunikacja pomiędzy farmaceutą i lekarzem w ramach sprawowania opieki farmaceutycznej nad pacjentem.

Podczas webinaru eksperci poruszą następujące zagadnienia:

• Co w relacji lekarz - pacjent - farmaceuta zmieni wchodząca w życie 16 kwietnia 2021 r. ustawa o zawodzie farmaceuty i w jaki sposób wpłynie to na postrzeganie autorytetu farmaceuty wśród pacjentów?
  • W jaki sposób edukować lekarzy i farmaceutów do profesjonalnej współpracy w ramach opieki farmaceutycznej?

Prelegentami będą:

• dr n. hum. Tomira Ignatowicz-Chmielewska, wykładowczyni uniwersytecka, zajmująca się zagadnieniami komunikacji w służbie zdrowia, w szczególności relacją lekarz-pacjent, a także działaniami PR i marketingiem w usługach zdrowotnych oraz socjologią medycyny, managerka zarządzająca niepublicznymi placówkami medycznymi, szkoleniowiec z zakresu komunikacji w służbie zdrowia, członkini Polskiego Towarzystwa Komunikacji Społecznej, Polskiego Towarzystwa Komunikacji Medycznej oraz Zespołu Języka Medycznego Polskiej Akademii Nauk;
  • dr n. farm. Piotr Merks, doradca Zarządu Polskiej Grupy Farmaceutycznej SA ds. Innowacji i Badań Naukowych, adiunkt Wydziału Lekarskiego Collegium Medicum na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie.

Webinar odbędzie się 7 kwietnia 2021 r. o godz. 21:00 na stronie: https://pharmacycollege.pl/webinarium/726/komunikacja-farmaceuty-z-lekarzem-w-ramach-opieki-farmaceutycznej

Serdecznie zapraszamy!