Bohaterowie Tych Dni

Polska Grupa Farmaceutyczna zainicjowała akcję "Bohaterowie Tych Dni", aby wskazać i podziękować wszystkim tym, którzy są na pierwszej linii walki z koronawirusem bądź w inny sposób wyróżniają się swoją postawą w trakcie trwającej pandemii.

Pandemia COVID-19 w tysiącach osób w całym kraju wyzwoliła chęć bezinteresownego niesienia pomocy drugiemu człowiekowi. Jedni szyją maseczki, inni dostarczają bezpłatnie posiłki do szpitali, jeszcze inni pomagają osobom starszym w zrobieniu zakupów. Ostatnie tygodnie pokazują niezwykłą solidarność, współpracę i wzajemne wsparcie.

Polska Grupa Farmaceutyczna postanowiła podziękować Farmaceutom oraz wszystkim, którzy w tym szczególnie trudnym czasie angażują się w pomoc potrzebującym, niejednokrotnie z narażeniem własnego zdrowia.

Tak narodziła się akcja "Bohaterowie Tych Dni". Projekt przybliża sylwetki osób, które w czasie pandemii, w różny sposób, niosły i nadal niosą pomoc innym.

W ten sposób Polska Grupa Farmaceutyczna pragnie uhonorować poświęcenie wielu osób w czasie trwającej pandemii, podziękować im za szlachetną postawę, propagować pozytywne wzorce zachowań oraz dać impuls i inspirację dla innych.

Jeśli jesteście Państwo świadkami czyjejś godnej podziwu i naśladowania postawy i chcecie tej osobie podziękować, serdecznie zapraszamy do dzielenia się tymi historiami na dedykowanej kampanii stronie internetowej https://bohaterowietychdni.pl/

Sylwetki kilkudziesięciu Bohaterów Tych Dni już tam są.

Wszystkim osobom zaangażowanym w walkę z trwającą pandemią i bezinteresownie niosącym pomoc innym serdecznie dziękujemy!